fototrips   contact   gastenboek   home

K E R K R A D E,  N E D E R L A N D

F O T O T R I P   O M G E V I N G

 

Kerkrade, op de achtergrond de voormalige abdij Rolduc. Gesticht in het jaar 1104 door Ailbertus van Antoing. Tegenwoordig is er een Grootseminarie en een congrescentrum.
De Kloosterrader Wienberg bij Rolduc. Tot in de Franse tijd werd er wijn verbouwd. In 1999 zijn hier als symbool weer 500 wijnstokken van de Mayschosser Regent geplant. Op de achtergrond het land van Herzogenrath(D). 

 

De Botanische tuin in de wijk Terwinselen (Kerkrade) Een 60 jaar oude Engelse landschapstuin. Het ontwerp is van de tuin- en landschapsarchitect John Bergmans. U vindt er heel veel soorten planten, heesters en bomen uit de gehele wereld.
In de Botanische tuin te Terwinselen (Kerkrade) worden het gehele jaar door themadagen gehouden. Liefhebbers van planten, bomen en cultuur, o.a. beeldhouwwerken kunnen hier hun hart ophalen.
Botanische tuin te Terwinselen (Kerkrade). Een houtsnijwerker toont hier zijn kunsten tijdens de  Terwinseler Jaarmarkt
Overste Hof te Landgraaf. Voorheen was dit een boerderij, thans een hotel en restaurant. In de buurt liggen Megaland (Pinkpop), Snowworld (lange skibaan) en Mondo Verde (groot toeristisch complex van allerlei stijltuinen). Vlakbij ligt ook het wandelgebied Strijthagen, alles op loopafstand van Kerkrade.

Strijthagermolen uit Ī1700 bij Kasteel Strijthagen in Landgraaf. Deze wordt nu gebruikt als demonstratiemolen voor graan. De molen en het malen kunt U bezichtigen. Voor groepen of personen op afspraak met de molenaar.

Hochwild-Freigehege te Gangelt (D). op ongeveer 15 minuten rijden van Kerkrade ligt dit unieke en grote wildpark met veel roofvogels en  Europese wilde dieren. Regelmatig vinden er demonstraties van vrije vlucht van roofvogels plaats. Een speeltuintje, een kinderboerderij  en restaurant maken dit park tot een  aantrekkelijk uitstapje.
Hochwild-Freigehege te Gangelt (D). Onder andere steenarend, oehoe, sneeuwuil, valken, buizerds en diverse andere roofvogels huizen hier in een beschutte omgeving en kunt U van dichtbij bekijken.
Brunssummerheide, een 600 hectare groot bos- en heide gebied, in beheer bij Natuurmonumenten. Er is een bezoekerscentrum en de sterrenwacht Schrieversheide. Veel fiets- en wandelpaden en een prachtig afwisselend heuvelachtig landschap. Het gebied ligt op 10 minuten rijden vanaf Kerkrade
Brunssummerheide. De sterrenwacht Schrieversheide. Er is een schaalmodel van ons zonnestelsel. Met de telescoop kunt u kijken naar de zon of kraters op de maan. Er vinden ook regelmatig lezingen en kijkavonden plaats.
Schinveld (gemeente Onderbanken). Het zweefvliegveld van de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club (E.L.Z.C.) Er is de mogelijkheid om mee te vliegen in een tweepersoons zweefvliegtuig. 
Schapen drijven aan de rand van de Schinveldse bossen op het vliegveld van de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club (E.L.Z.C.). Houdt U van het hondenras Border Collie, dan is het beslist de moeite waard om een keer een demonstratie van het schapen drijven bij te wonen.
Haanrade (Kerkrade). Rondom Kerkrade kunt u naar hartelust wandelen in een bosrijke en rustige omgeving. In de zomer ziet U deze prachtige bloeiende bermplanten.
Kerkrade. In de bossen rond Rolduc treft U de in Nederland vrij zeldzame Gevlekte Aronskelk aan. Na de bloei (van april tot juni) ontstaan rode giftige bessen. Groeit in vochtige schaduwrijke loofbossen

In de omgeving van Kerkrade kunt u prachtige uitstapjes maken. Er zijn ook veel mogelijkheden voor bezichtingen, het is er goed wandelen en fietsen. Bovenstaande tips zijn een paar voorbeelden van uitstapjes in de directe omgeving. Met de auto bent u in hooguit een half uur tot een uur midden in de bosrijke omgeving van het heuvelland in Zuid-Limburg ( b.v. Geul- en Gulpdal) , de aanliggende Eifel in Duitsland  en de Ardennen in BelgiŽ. Dus keuze genoeg. Mijn bedoeling is dat deze website voor U een aanzet of uitnodiging is voor een nadere kennismaking met de  stad en de directe omgeving. Wilt U een rondtrip maken in Kerkrade zelf, klik hier voor aparte fotopagina >> . Genoten van de trip?  Tips of vragen, stuur  een E-mail of schrijf in mijn gastenboek  >>  

 

Webdesign : * WP © *
 sedert oktober 1997

update : mei 2007

Foto's zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder voorafgaande toestemming van de maker voor andere dan privť doeleinden worden gebruikt. Gebruik op andere websites is toegestaan, mits de bron wordt vermeld. Foto's: Wiel Pelzer Kerkrade (c)